Information gravering/tryck på boxar

Generellt
- Filer till tryck på boxar ska alltid skickas in vektoriserade som en .EPS-fil (instruktionsvideo finns längre ner).

- Skriv i meddelandefältet i din beställning hur stort trycket ska vara, både höjd och bredd. 

- Skriv också med i meddelandefältet var på boxen det ska placeras. Meddelar du inget annat förutstätter vi att det är på utsidan på locket.  

Träboxar
- Till träboxarna, både i ek och björk, så måste filen vara i endast 2 färger (svart och vitt). Se hur du gör detta i instruktionsfilmen. 

- Tekniken som används är lasergravering och ditt tryck bränns alltså direkt på träet. 

- Bränningen är väldigt exakt och även riktigt små detaljer och/eller linjer blir bra. Vi rekommenderar dock att du gör ditt tryck "täckande". T.ex. så är bokstäverna i vår Prints and Boxes-logga är lite "slitna" vilket INTE gör sig speciellt bra i lasertryck. 

- Trä är ett levande material och därför kan "färgen" i graveringen, alltså hur mycket eller lite svart/bränt det blir, skilja sig lite grann. 

Linneboxar
- Tekniken som används för tryck på linneboxarna är ett s.k. UV-tryck, mer som en "utskrift". Detta innebär att ditt tryck kan vara i flerfärg. I princip kan det vara ett foto, ha dock i åtanke att färgen på tyget på linneboxen kan göra färgerna på din logga/foto felaktiga från vad du ser på skärmen eftersom underlaget inte är vitt. 

OBS!
Vill du att ditt tryck ska vara täckande (vilket du antagligen vill, absolut vanligast) så ska du INTE spara när bilden/texten ligger i "Konturläge", som vi nämner vid ca 2.40 in i videon, utan klicka av så att du är i "Standardläge" igen innan du sparar.