5 digitala produkter du kan sälja online

Vi vet att många har det kämpigt nu i Corona-tider. Framförallt bröllopsfotografer som lätt kan ha avbokningar på flera hundratusen kronor, men även inom andra fotogenres är det tufft.

Ett sätt att tjäna pengar, utan att behöva träffa någon, är att sälja olika typer av digitala produkter. Vi har här samlat 5 idéer på vad det kan vara. Och du, ge det lite tid att fundera på vad du kan erbjuda (för DU kan garanterat något som ingen annan kan och vill lära sig).


I detta inlägg ser du bilder från…

Karin Nygren, wohoo!!

“Nystartad fotograf som i många år jobbat med barn i vatten i bassäng. Nu tar hon  vattnet hem till sig och specialiserar sig på mjölkbad i sin fotografering. Hon finns i Sjuntorp utanför Trollhättan och fotograferar även barn och familjer utomhus.”

Du hittar mer från Karin (som dessutom har en alldeles nylanserad hemsida) här:
Hemsida http://www.karinnygren.se/
Instagram https://www.instagram.com/fotografkarinnygren/
Facebook https://www.facebook.com/fotografkarinnygren


1. E-böcker

E-böcker säljer som smör eftersom de är prisvärda ger en konkret lösning på ett specifikt problem, det går att nischa sig hur smalt som helst. Många e-böcker säljs för så lågt som 100 kr men självklart går det att ta mer betalt beroende på innehåll och expertis. Från någon hundring upp till 1000-lappen.

Det finns flera olika sidor där du kan sälja din e-bok och att de då tar ut en avgift per såld bok men vill du roffa åt dig hela förtjänsten själv så går det jättebra att sälja din bok via din hemsida. Det finns en uppsjö av olika plug-in till de flesta hemsideprogram där kunden kan köpa en digital produkt. Välj om du vill skicka en faktura manuellt eller ta betalt via någon betallösning.


2. Kurser online

Eftersom fler och fler människor jobbar hemifrån så är det också ytterst bekvämt att kolla på kurser online för att lära sig något nytt. Är din kurs bra gjord så betalar det sig också riktigt bra.

Och, precis som med e-böcker, så behöver du bara skapa materialet 1 gång för att sedan kunna sälja det många gånger och tjäna pengar på samma sak utan att behöva producera nytt, huuuur bra?!

En framgångsrik kurs tar upp ett problem som din målgrupp har OCH erbjuder en fungerande lösning på det. Du kan skapa ditt kursinnehåll i olika former såsom ljudfiler, videor och texter.

Det finns flera olika plattformar för att lansera din kurs men för att inte hänga upp dig på det och att din process avstannar så sälj det som en digital nedladdningsbar kurs, t.ex. som en .zip-fil eller ladda upp videor på lösenordsskyddade VIMEO-sidor. Gör det inte svårare än vad det är :-).


3. Actions/presets till PS och LR

Har du en grym redigering av dina bilder? Då är chansen stor att andra fotografer (eller fotointresserade) också tycker det och är villiga att köpa presets eller actions av dig.

Sätt upp en sida där du visar bilder före-och-efter och kanske en kort instruktionsvideo hur du laddar in dem i PS eller LR för att använda direkt.

4. Typsnitt

Detta kommer jag aldrig kunna sälja eftersom jag skriver som en kratta…haha. Just därför tycker jag lite extra mycket om “skrivstils”-typsnitt.

Har du en fin handstil? Skapa då ett typsnitt för försäljning. Tyvärr har jag dålig koll på hur det funkar rent praktiskt men googla på typ “create own font” eller liknande så hittar du guider.


5. Grafiskt material och mallar

Är du duktig på att skapa grafiskt material? Då är detta din guldgruva!

Du kan sälja allt från mallar till olika typer av välkomstguider och prislistor, ikoner till instagram highligts, mallar till insta storys, mallar till foldrar/visitkort/presentkort o.s.v.

När världen blir mer och mer visuell i sin marknadsföring så ökar också intresset och behovet av högkvalitativa sociala medier, Pinterest-grafik och mallar av olika slag.

Även olika typer av planeringsmaterial finns efterfrågan på. Som t.ex. snygga veckoplanerare, idéer till bloggämnen, olika listor m.m.

Fotoblock, hängande, 3 st 15×20 cm, läs mer här…

Vi vill visa dina bilder 

Det kommer fortsatt att bli mer tips och inspiration här på bloggen och i samband med det skulle vi såklart vilja ge dig lite stjärnglans! 

Är du intresserad av att få dina bilder publicerade här på bloggen tillsammans med våra tips/inspirations-inlägg? Det kan vara från vilken typ av fotografering som helst – nyfödd, familj, kärleksporträtt, bröllop, gravid (självklart är bilder på produkter som kommer från oss också varmt välkomna) o.s.v. 

För att ansöka, gör såhär:
– Välj ut 15-30 st bilder från en fotografering som representerar dig och som du är nöjd med. Blanda gärna mellan både stående och liggande bilder. 

– Skicka bilderna till oss via t.ex. WeTransfer eller en Dropboxmapp (info@printsandboxes.se)

– Skriv gärna en kort presentation om dig och/eller den specifika fotograferingen och länkar till din hemsida samt sociala medier. Heter ditt företag något annat än vad du heter så skriv också med ditt för- och efternamn. 

– Tror vi att dina bilder passar i ett inlägg här på bloggen framöver så använder vi dem här och du får ett mail om när inlägget dyker upp :-D. 

Det finstilta:
Genom att skicka in bilder till oss så godkänner du att de får visas på Prints and Boxes blogg samt inlägg på Instagram för att uppmärksamma det. 
Det kommer stå tydligt att det är du som är fotograf och det kommer vara länkat till din hemsida och sociala medier. Bilderna kommer INTE att användas i några andra sammanhang utan särskild överenskommelse.


/Lotta, Prints and Boxes

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *